Welcome visitor you can log in or create an account

 

 Bild från första delen av surströmmingstilldelningen. Från väsnter ser vi Ruben Söderberg, Olga wigren, Oskar Nordqvist (Ulvökungens pappa), Manfred Dahlbäck, Tilda Söderberg (Julius Söderbergs mamma), Gottfrid Söderberg samt Manbert Persson, präst på Ulvön. Olga håller i en nystad lina, ingick i en fiskekrok, typisk vårattrialj. Gammaldags strömmingskrok. Manfred håller i en silkorg aom användes vid upptagning av strömming vid blodlaken. Bryggan de står på är den gamla som ulvökungen hade, Nordqvist salteri. Den obligatoriska stången på knuten finns med på bild. Den användes för att hänga upp linorna på tork. (Bilder ur fam Dahlbäcks familjealbum)

Georg Dahlbäck

Georg Dahlbäck (bror till Manfred). Inbiten jägare någongång på 40-talet. En gammal stor säl skjuten för att få skinn och kött. Bilden är tagen på den sk långbryggan. Idag Ekbergs. I bakgrunden ses tomten där Café Måsen idag finns och de gamla tidstypiska grindarna och staketen som än idag pryder Ulvöhamn.

På sydväggarna var det vanligt att det på den tiden växte humle på många timmerväggar.

 

Söndagsfin Manfred Dahlbäck på 40-50-talet på väg till söndagsgudstjänst. Taget av en turist under någon helg när han var på väg fån sitt hus med vit eternit i bakgrunden .